Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Apple Watch: Η δυνατότητα ηλεκτροκαρδιαγραφήματος απευθείας από τον καρπό μας είναι τώρα διαθέσιμη στη χώρα μας

Η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι η Apple ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής ΗΚΓ (ηλεκτροκαρδιαγραφήματος) στη χώρα μας.

 

Από σήμερα, η εφαρμογή ΗΚΓ (ECG app) καθιστά το Apple Watch Series 4, το πρώτο wearable προϊόν που επιτρέπει στον Έλληνα χρήστη να πραγματοποιήσει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα σε πραγματικό χρόνο, απευθείας από τον καρπό του και να καταγράψει τον καρδιακό του ρυθμό, τη στιγμή που εμφανίζει συμπτώματα όπως ταχυκαρδία ή αρρυθμία, συμβάλλοντας στην παροχή κρίσιμων δεδομένων στους θεράποντες γιατρούς. Παράλληλα, η λειτουργία ειδοποίησης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού στο Apple Watch ελέγχει περιστασιακά τους παλμούς και μπορεί να εντοπίσει ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό που ενδεχομένως υποδηλώνει ύπαρξη κολπικής μαρμαρυγής.

 

Τα νέα ηλεκτρόδια που είναι ενσωματωμένα στον πίσω κρύσταλλο και το Digital Crown του Apple Watch Series 4 λειτουργούν ταυτόχρονα με την εφαρμογή ΗΚΓ, ώστε να επιτρέπουν στους πελάτες να κάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα. Η εγγραφή ενός ΗΚΓ ανά πάσα στιγμή ή μετά από λήψη ειδοποίησης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού, πραγματοποιείται με την εκκίνηση της νέας εφαρμογής ΗΚΓ στο Apple Watch Series 4 και κρατώντας πατημένο το Digital Crown. Καθώς ο χρήστης πιέζει το Digital Crown, το κύκλωμα ολοκληρώνεται και μετρούνται τα ηλεκτρικά σήματα της καρδιάς του. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, ο καρδιακός ρυθμός ταξινομείται ως είτε AFib (κολπικής μαρμαρυγής), κανονικός ή ασαφής. Όλες οι εγγραφές, οι συναφείς ταξινομήσεις και τα συμπτώματα που έχουν εντοπιστεί, αποθηκεύονται με ασφάλεια στην εφαρμογή Health του iPhone. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα αποτελέσματα με τον γιατρό τους, μέσω ενός απλού PDF αρχείου1.

 

Στην εφαρμογή Health του iPhone παρουσιάζονται σχετικές πληροφορίες αυτών των λειτουργιών, ποια αποτελέσματα μπορεί να δουν οι χρήστες, πώς να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα αυτά, καθώς και οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν αν αισθάνονται συμπτώματα που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή ΗΚΓ απαιτείται λειτουργικό watchOS 5.2 ή νεότερο στο Apple Watch Series 4 και στο iPhone iOS 12.2 ή νεότερο.

 

 

Παρακαλούμε κατεβάστε από το παρακάτω link, τις σχετικές φωτογραφίες:

http://www.isquare.gr/sites/downloads/Images-of-Apple-ECG-app.zip

 

1Η εφαρμογή ECG και η λειτουργία ειδοποίησης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού δεν ανιχνεύουν καρδιακή προσβολή, θρόμβους αίματος, εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλες παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, υψηλή χοληστερόλη ή άλλες μορφές αρρυθμίας.

 

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ