Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Το iQnovus του Ομίλου Quest συμμετείχε στο Mobile World Congress 2023 στη Βαρκελώνη

Το iQnovus, Κέντρο Καινοτομίας του Ομίλου Quest συμμετείχε στο Mobile World Congress (MWC) 2023 στη Βαρκελώνη, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, και αποτελεί θεσμό ως μία από τις πλέον εμβληματικές εκδηλώσεις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφιερωμένες στην καινοτομία και τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Το iQnovus συμμετείχε ως μέλος της ελληνικής αποστολής, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece). Η αποστολή πλαισιώθηκε από στελέχη των εταιρειών του Ομίλου Quest, που έχουν ενεργό ρόλο στο iQnovus, και στόχο είχε να παρουσιάσει το ενδιαφέρον του Ομίλου για την καινοτομία και τη δράση του Κέντρου Καινοτομίας, να διερευνήσει νέες συνέργειες, νέες ιδέες και λύσεις για ανάπτυξη της καινοτομίας, μέσα από ευκαιρίες δικτύωσης, συναντήσεις με αντίστοιχα cluster, επαφές με σημαντικούς διεθνείς φορείς καινοτομίας και γνώση των τάσεων της αγοράς.

Κατά τη διάρκεια του MWC, τα στελέχη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογικές τάσεις στους τομείς των ασύρματων δικτύων, των έξυπνων πόλεων, του Internet of Things, των δικτύων 5G και των κινητών εφαρμογών, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν το οικοσύστημα του iQnovus μέσω νέων συνεργασιών με άλλα διεθνή κέντρα καινοτομίας, να  ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν συνεργασίες με στελέχη από άλλες εταιρείες, ιδρύματα και οργανισμούς στον ευρύτερο τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

«Στο iQnovus είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτό το σημαντικό γεγονός, το οποίο υπογραμμίζει τη σημασία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Η εμπειρία που αποκτήθηκε θα συμβάλει στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Μέρος της αποστολής του Κέντρου Καινοτομίας iQnovus είναι η γεφύρωση της καινοτομίας με την αγορά, μέσα από τη συνεργασία ανάμεσα στη βιομηχανία, τα ερευνητικά κέντρα, την κυβέρνηση και τα πανεπιστήμια. Η δημιουργία και η ανάπτυξη οικοσυστημάτων βρίσκεται στον πυρήνα της δραστηριότητας μας, και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από το MWC 2023.

Οι συναντήσεις που είχαμε και οι συνέργειες που εκκολάφθηκαν στο πλαίσιο της συμμετοχής μας επιβεβαίωσαν ότι η απόφασή μας να υποστηρίξουμε την ελληνική αποστολή ήταν στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Αντώνης Κασσάνο, επικεφαλής του  iQnovus - Κέντρου καινοτομίας  του Ομίλου Quest.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ