Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Η σουίτα εφαρμογών Final Cut Studio της Apple στο Studio ATA & στην PLD productions

Το  Studio ΑΤΑ και η PLD productions  εμπιστεύονται την πλατφόρμα Mac και τη σουίτα  Final Cut της Apple για την παραγωγή και επεξεργασία των τηλεοπτικών παραγωγών τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο Studio ATA λειτουργεί κεντρικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Video βασισμένο στην πλατφόρμα Final Cut Server που παρέχει υψηλής διαθεσιμότητας και εκπληκτικής ταχύτητας πρόσβαση σε αρχεία video, χάρη στο 64-μπιτο file system XSAN της Apple και το δίκτυο οπτικών ινών ταχύτητας 4Gbps. Ταυτόχρονα, σταθμοί εργασίας με τους δημοφιλείς υπολογιστές iMac & Mac Pro μαζί με τη σουίτα Final Cut Studio παρέχουν ολοκληρωμένα εργαλεία για μοντάζ κορυφαίας απόδοσης.

Επιπλέον, στο post-production της εταιρείας PLD λειτουργούν συστήματα μοντάζ non-linear σε πλατφόρμα Mac OS X με την σουίτα Final Cut Studio, καλύπτοντας τις ανάγκες τριών τηλεοπτικών σταθμών, που ολοκληρώνονται με 6 ingest και 3 playout servers, δορυφορικά συστήματα λήψης, κεντρική αποθήκευση και αρχειοθέτηση υλικού, Ψηφιακό  studio/control και  real-time editing".

Οι επαγγελματικές λύσεις της  Apple βασισμένες στα Final Cut Studio & Final Cut Server εξασφαλίζουν μοναδικά πλεονεκτήματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εταιρείες παραγωγής και δημιουργικούς επαγγελματίες του βίντεο σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, χάρη στην σταθερότητα της πλατφόρμας Mac, στα ολοκληρωμένα εργαλεία μοντάζ , εφέ και κινούμενων γραφικών, στην ανοικτή αρχιτεκτονική της και στην υποστήριξη όλων των video formats.

Λίγα λόγια για την σουίτα εφαρμογής Final Cut : H εκρηκτική διείσδυση της σουίτας Final Cut Studio, έχει καθιερώσει την Apple ως market leader στην αγορά του λογισμικού Post Production με μερίδιο σχεδόν 50% στην τηλεοπτική βιομηχανία με περισσότερους από 1.3 εκατ. χρήστες παγκοσμίως, 200 εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό και περιφερειακές συσκευές συμβατές με το Final Cut Studio.

Επιπλέον, ο Final Cut Server αποτελεί κορυφαία λύση Media Asset Management και αυτοματοποίηση ροής εργασίας από την Apple, με δυνατότητα διαχείρισης χιλιάδων αρχείων και δεκάδων εργασιών παραγωγής, απλοποιώντας τον διαμοιρασμό αρχείων Video μέσω δικτύου με απίστευτη ταχύτητα και υψηλή διαθεσιμότητα.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ