Skip to main content

Ο Όμιλος

Διοικητικό Συμβούλιο

Είναι ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Quest Συμμετοχών. Η Quest Συμμετοχών, ιδρύθηκε το 1981 (ως Info-Quest), είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (1998) και δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της, στον τομέα της πληροφορικής (Info Quest Technologies, iSquare, iStorm, Uni Systems, FoQus), στο ηλεκτρονικό εμπόριο (www.you.gr), στις ταχυμεταφορές (ACS Courier Services), στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Quest Energy) και στα προϊόντα και υπηρεσίες κλιματισμού (Clima Quest).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (2014-2020), είναι επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και μέλος ΔΣ του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Σπούδασε Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος Master στη Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Έφη Κουτσουρέλη σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο Deree College. Ανέπτυξε δική της επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του εμπορίου και συνεργάσθηκε με την Info-Quest από το ξεκίνημά της με μετοχική σχέση μέχρι το 1984 που ιδρύθηκε η ΑΕ, οπότε διετέλεσε και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας. Ασχολήθηκε με διάφορους διοικητικούς τομείς της εταιρείας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στο μετασχηματισμό της σε Όμιλο εταιρειών με δραστηριότητες στους τομείς της Πληροφορικής και της Ψηφιακής Τεχνολογίας, στις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Επί σειρά ετών διηύθυνε τον τομέα Marketing Επικοινωνίας των δραστηριοτήτων του τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, ενώ σήμερα διατηρεί τη θέση της Υπεύθυνης Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας των εταιρειών του Ομίλου. Το 2013 ανέλαβε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Δ.Σ. για την ανάπτυξη του θεσμού ΕΚΕ και της Βιώσιμης Ανάπτυξης στις εταιρείες του Όμιλου. Από το 2015 είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Quest Συμμετοχών και Μέλος Δ.Σ. των εταιρειών του Ομίλου, ενώ την περίοδο 2007-2010 διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Επίσης είναι μέλος Δ.Σ. σε διάφορους Οργανισμούς και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα.
Γεννήθηκε το 1962 στην Πόμπια του Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Επιστήμη των Υπολογιστών στο Brooklyn College, στη Νέα Υόρκη. Υπήρξε ο ιδρυτής της Forthnet A.E., ξεκινώντας από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. (FORTH) το 1987, όπου ανέλαβε την ευθύνη της μετατροπής της από ερευνητική δραστηριότητα σε εταιρεία, προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet από την ίδρυσή της (1995) μέχρι και το 2011. Από το 2008 έως το 2011 διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της συνδρομητικής, δορυφορικής πλατφόρμας NOVA. Από το 2007 έως το 2011 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας). Από το 2006 έως το 2009, διετέλεσε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της NETIA S.A. (Supervisor Board), η μεγαλύτερη εναλλακτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Πολωνίας. Το 2011, ανέλαβε καθήκοντα Συμβούλου του Πρωθυπουργού επί θεμάτων Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και το Μάϊο του 2012 διετέλεσε Υφυπουργός, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Από το Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Μάιο του 2013 ανέλαβε το συντονισμό για την Ανάπτυξη της Καινοτομίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο Απόστολος Γεωργαντζής κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της εταιρείας Quest Συμμετοχών A.E. από τα τέλη του 2015 και τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου τςη εταιρείας ACS Α.Ε.Ε. από τα τέλη το 2003, ε. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Imperial College of Science Technology and Medicine (Μεγ.Βρετανία) όπου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και από το οποίο κατέχει BΕng και MSc. Έχει εργαστεί και διατελέσει ως στέλεχος, ελεύθερος επαγγελματίας και επιχειρηματίας σε διάφορες θέσεις στους τομείς των κατασκευών, επενδύσεων και της πληροφορικής. O Α. Γεωργαντζής γεννήθηκε στον Πειραιά το 1968, μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Ο κ. Μπιτσάκος γεννήθηκε το 1959. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, είναι απόφοιτος του ετήσιου ΜΒΑ course της ΕΕΔΕ και του επίσης ετήσιου Magazine Management Certificate της FIPP. Διαθέτει εμπειρία από διάφορους επαγγελματικούς τομείς (υπηρεσίες, εμπορία, βιομηχανία, μέσα ενημέρωσης) και έχει υπηρετήσει στο παρελθόν τις Διευθύνσεις Οικονομικού, Διοικητικού ως C.E.O. και C.F.O.. Από το 2003 έως και τις αρχές του 2007 είχε τη θέση του Γενικού Οικονομικού και Διοικητικού Διευθυντή στον Όμιλο Quest Συμμετοχών και από το 2007 έως Φεβρουάριο 2010 κατείχε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στις εταιρείες ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.
Ο κ. Λαμπρούκος είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), κάτοχος MBA (Manchester Business School), PhD και Post Doc (London Business School). Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων ΒΡΜ, μέλος ΔΣ και Πρόεδρος του audit committee της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Venture Partner στο Odyssey Venture Partner Fund, ιδρυτικό μέλος σε start ups υψηλής τεχνολογίας και μέλος ΔΣ του ΙΟΒΕ. Διετέλεσε Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM Holdings, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM IT Services, Πρόεδρος ΔΣ των Αττικές Τηλεπικοινωνίες, INTRACOM Jordan, INTRACOM IT Services Denmark, Encode, καθώς και εκτελεστικό μέλος ΔΣ των INTRACOM Telecom, Hellas on Line, Intrakat, ΜΟΡΕΑΣ, κ.ά. Διετέλεσε Research Fellow στο London Business School, έκτακτος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Ελεγκτών Αγγλίας και Ουαλίας FCA, ICAEW από το 1980, γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε στην Αγγλία (απόφοιτος του Southgate College, Λονδίνο, με δίπλωμα σε Επιχειρησιακή Στρατηγική και Οικονομικά). Στέλεχος PwC Λονδίνου επί 13 έτη και PwC Ελλάδος (Αθήνα) επί 26 έτη.
PwC Ελλάδος 1994 μέχρι 2021 Εταίρος της PwC Ελλάδος επί 23 έτη και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής επί 15 έτη, κάτοχος διαφόρων θέσεων ως επικεφαλής.
Επικεφαλής του τμήματος Ελέγχου και Υπηρεσιών Διασφάλισης (audit & assurance) της PwC Ελλάδος (2009 έως 2015) με περίπου 450 ελεγκτικούς πελάτες και 320 άτομα προσωπικό. Συνολικά υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση των πελατών αυτών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν οι μεγαλύτερες εταιρίες στο κλάδο του εμπορίου, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βιομηχανίες και ναυτιλιακές εταιρείες. Επικεφαλής του ετήσιου ανεξάρτητου τακτικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων πελατών, μεταξύ και άλλων, ελληνικών τραπεζών. Tο 1994 ίδρυσε και ηγήθηκε αυτού μέχρι το 2009 το τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών της PWC, σχετικά με εξαγορές, συγχωνεύσεις και χρηματοδοτήσεις (Deals Advisory) οδηγώντας το τμήμα σε ηγετική θέση στον ελληνικό χώρο.
Σύμβουλος σε εταιρίες τόσο του τραπεζικού όσο και άλλων κλάδων, και ποικίλα είδη συναλλαγών, όπως διασυνοριακές εξαγορές και επενδύσεις ξένων επενδυτών (PE funds) στην Ελλάδα. Ίδρυσε και ηγήθηκε της ειδικής μονάδας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων (NPL Advisory). Σύμβουλος προς των ελληνικών τραπεζών και αλλοδαπούς αγοραστές σχετικών δανειακών χαρτοφυλακίων.
Επικεφαλής της μονάδας Πελατών & Αγορών (Clients & Markets) της PwC (2015 έως 2021) υποστηρίζοντας όλα τα τμήματα PwC Ελλάδος και του εξωτερικού για την ανάπτυξη και υλοποίηση νέων εμπορικών στρατηγικών προς εξυπηρέτηση των σχετικών πελατών της PwC Ελλάδος. Ασχολήθηκε με την προώθησή και ανάπτυξη της καλής εταιρικής διακυβέρνησης διοργανώνοντας σεμινάρια απευθυνόμενά προς τα μέλη των διοικητικών συμβούλιων ελληνικών εισηγμένων εταιριών και σε συνεργασία με το ICAEW και το Non-Executive Directors Association (NEDA) του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μέλος της Ελληνικής Λέσχης μη-εκτελεστικών μελών διοικητικών συμβούλιών. PwC Ηνωμένου Βασιλείου, Βερμούδων, και Ηνωμένων Πολιτειών (από 1981 μέχρι 1994) 1986 μέχρι 1994 – PwC Λονδίνου: τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών “Deals Advisory” και αναδιαρθρώσεων κεφαλαίων Debt Advisory, περιλαμβανομένων διαφόρων έργων στις Ηνωμένες Πολιτείες 1981 μέχρι 1986 – PwC Λονδίνου: τμήμα ελέγχων με πολυεθνικούς πελάτες στον τραπεζικό, ασφαλιστικό και βιομηχανικό κλάδο, περιλαμβανομένων και 6 μηνών θητεία στην PwC Βερμούδων.
Μη-εκτελεστικές θέσεις σε διοικητικά συμβούλια
PQH - Μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ από το 2016. H PQH είναι ο ενιαίος εκκαθαριστής των 17 ελληνικών τραπεζών υπό εκκαθάριση. Augmentor Fund – Προέδρος ΔΣ του “Alternative Investment Fund” από της ιδρύσεώς του στα τέλη 2020, το οποίο εποπτεύεται από το Cysec με αντικείμενο επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκα και αιολικά πάρκα στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
Fresh-Life UG – Προέδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής από το 2020, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παιδικής διατροφής “Direct to Consumer” στην αγορά της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Campion School και St Catherine’s School – Επίτιμος μη εκτελεστικός οικονομικός διευθυντής στο ΔΣ του St Catherine’s School (1996 - 2003) και του Campion School (2008 – 2014), και τα δυο μη κερδοσκοπικά ιδρύματα.
Εθελοντικές υπηρεσίες
Παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς νεοσύστατες εταιρείες (Start ups), σχετικά με τον οικονομικό και στρατηγικό σχεδιασμό τους μέσω του προγράμματος της PwC Corporate Responsibility.
Μέλος του εποπτικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Ορκωτών Ελεγκτών Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) από 2017 έως 2019 αντιπροσωπεύοντας τα μέλη της Ευρώπης και Ευρασίας.
Η Μαρία Δαμανάκη γεννήθηκε στην Κρήτη (31 Μαΐου 1952). Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έκανε επίσης σπουδές διάρκειας ενός έτους για ζητήματα φύλου στο Πανεπιστήμιο του Lancaster. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και έχει γράψει τέσσερα βιβλία για πολιτικά και Ευρωπαϊκά θέματα. Πολιτική σταδιοδρομία: Ενεργό μέλος της φοιτητικής αντίστασης εναντίον της δικτατορίας στην Ελλάδα (1970-1974). Μέλος του Κοινοβουλίου από το 1977 έως το 1993 και από το 2000 έως το 2009. Η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (1991-1993). Η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε αρχηγός πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα. Εργασιακή Εμπειρία: Pechiney Aluminum Industries – Μηχανικός (1974). Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας. - Τμήμα Σχεδιασμού εισαγωγών – εξαγωγών (1975-1976). Helector S.A. - Επικεφαλής Τμήματος Ενέργειας και Διαχείρισης Αποβλήτων (2003-2004). Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 2010–2014: Υπηρέτησε ως Επίτροπος για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπό την ηγεσία της, η Επιτροπή υιοθέτησε νέα πολιτική αλιείας που επανάφερε το θαλάσσιο πληθυσμό σε υγιέστερα επίπεδα - από περίπου 5 βιώσιμα αποθέματα το 2010 σε 27 το 2015. Η συνέχιση της πολιτικής αυτής έφερε 15 εκατομμύρια επί πλέον τόνους ψαριών στη θάλασσα, 30% νέες θέσεις εργασίας και 2 δις δολάρια εισόδημα. Εισήγαγε την Ατζέντα για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ευρώπη, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα κράτη μέλη και δημιουργεί 1.6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και 750 δις δολάρια εισόδημα μέχρι το 2020, σε τομείς όπως ο παράκτιος τουρισμός, η ενέργεια των ωκεανών και η θαλάσσια βιοτεχνολογία. Θέσπισε τη νομοθεσία για τη δημιουργία του κοινού πλαισίου για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. The Nature Conservancy: Διετέλεσε Global Μanaging Director για τους Ωκεανούς (2014-2020). Είχε υπό την επίβλεψή της προγράμματα σχετικά με το θαλάσσιο χώρο σε 27 χώρες, σε όλες τις Ηπείρους. Καθοδηγούσε μια διεθνή ομάδα 50 ατόμων και ένα διεθνές δίκτυο με περισσότερα από 600 στελέχη, με στόχο την Προστασία των Ωκεανών και διεθνή προγράμματα για τη βιώσιμη διαχείριση της αλιείας και τη διαφανή διαχείριση του διεθνούς εμπορίου των αλιευμάτων, τη δημιουργία μεγάλων προστατευόμενων περιοχών και την αποκατάσταση των κοραλλιογενών υφάλων και άλλων οικοσυστημάτων καθώς και την κλιματική αλλαγή και τη συμβολή των ωκεανών στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα της TNC που αφορά τα "Γαλάζια Ομόλογα" και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία ανταλλαγής κρατικού χρέους κέρδισε το 2019 στο διαγωνισμό του Ted-x το βραβείο καινοτόμων ιδεών που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο (συνοδεύεται από χρηματοδότηση 27 εκ. δολαρίων) Διεθνείς Δραστηριότητες: Συμπροεδρεύει στο UN Sustainability Committee για τη Γαλάζια Ανάπτυξη και στο Συμβουλευτικό Δίκτυο High-Level Panel για τους Ωκεανούς που ιδρύθηκε από την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας και 13 άλλους Πρωθυπουργούς από όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της πρωτοβουλίας Friends of Ocean Commission του World Economic Forum. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Oxford Martin School Ocean Program του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του Monaco Ocean Foundation, του Oceanographic Institute, του Maritime Regions Forum και του Marine Stewardship Council (MSC).
Ο κ. Ν. Καραμούζης κατέχει τη θέση του Προέδρου της Grant Thornton, Ελλάδος, είναι Σύμβουλος Διοίκησης της Eurobank Ergasias Α.Ε. μέλος Δ.Σ. της Eurobank Cyprus LTD και της Eurobank Private Bank Luxembourg S.A. Είναι Πρόεδρος του Hellenic Advisory Board, South East European Studies at Oxford (SEESOX), St Antony’s College, Oxford University, Μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής στον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, Μέλος Δ.Σ. στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μέχρι το Μάρτιο 2019 διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. της Eurobank Ergasias A.E. και Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Στην Eurobank Ergasias A.E. ήταν επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και μέλος στην Επιτροπή Κινδύνων και Επιτροπή Υποψηφιοτήτων, του Νομικού Επιστημονικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην GENIKI Bank και του Συμβούλου Διοίκησης & Μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, επικεφαλής για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking επί 14 χρόνια, Υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος και Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΒ. Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Οικονομικά, American University, Η.Π.Α. και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής & Διεθνών Οικονομικών, Pennsylvania State University, Η.Π.Α..
Η Φιλίππα Μιχάλη είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, καλύπτοντας τη δραστηριότητα της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και κατέχει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Προγενέστερα, διετέλεσε Επικεφαλής της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας (από το 2011) και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Allianz Ελλάδος (από το 2013). Πριν από τη μετάβασή της στον ασφαλιστικό κλάδο της Allianz, το 2009, αναλαμβάνοντας τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management και Υπεύθυνης Καινοτομίας, η Φιλίππα εργάστηκε για 10 χρόνια στη Διεύθυνση Επενδύσεων της Allianz ΑΕΔΑΚ, στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων.
Το 2020, για 3η συνεχή χρονιά η Φιλίππα αναγνωρίστηκε από το περιοδικό Fortune ως μία από τις πιο Ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις για το 2019. Σπούδασε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA Graduate Business School. Είναι μητέρα δίδυμων αγοριών.
Ο κ. Πάνος Κυριακόπουλος από τον Ιούλιο του 2002 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Star Επενδυτικής Α.Ε, ενός ομίλου επιχειρήσεων με επενδύσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην Τεχνολογία. Στον έλεγχο του ομίλου περιλαμβάνονται Τηλεοπτικοί σταθμοί, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, η εταιρία παραγωγής Green Pixel A.E, ιστοσελίδες, ο Χρυσός Οδηγός Α.Ε. και η εταιρία μετάδοσης ψηφιακού σήματος Digea A.E.
Παράλληλα είναι μέλος του Δ.Σ των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ ναυτιλιακών εταιρειών Euroseas Ltd, Eurodry Ltd, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας [ΕΙΤΗΣΕΕ] και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ σε διάφορες εταιρίες όπως ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ΑΓΕΤ Ηρακλής. Από τον Ιούλιο του 1997 έως τον Ιούλιο του 2002 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων AE και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου έως τον Δεκέμβριο του 2006. Από τον Αύγουστο 1996 έως τον Ιούλιο του 1997 διετέλεσε σύμβουλος στην Τεχνική Εταιρία ΑΤΕΜΚΕ ΑΕ. Από το Ιούλιο του 1986 μέχρι τον Ιούλιο 1996 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Globe Group Α.Ε με δραστηριότητα στους τομείς της Ναυτιλίας, της Κλωστοϋφαντουργίας και των Τροφίμων. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό από τον Οκτώβριο του 1984 έως τον Ιούνιο του 1986. Ο κ. Κυριακόπουλος είναι πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne, Μ. Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (M.sc) στην Ναυπηγική και Μηχανολογία του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ), ΗΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΒΑ) στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου. Είναι 60 ετών, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει τιμηθεί από την Ελληνική Δημοκρατία με τον Αστέρα Αξίας και Τιμής και με τον Σταυρό Α Τάξεως Αξίας και Τιμής. Επίσης του έχει δοθεί ηθική αμοιβή από τους Υπουργούς Μεταφορών & Επικοινωνιών και Εθνικής Οικονομίας για την θητεία του στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Του έχει απονεμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βαθμός του Ταξιάρχου επί τιμή.
Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακά στην Οικονομετρία και τα Οικονομικά Μαθηματικά.Έχει εργαστεί στην Mobil Oil Hellas, στην Τράπεζα Επενδύσεων, στην ABN-AMRO ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ως Υποδιοικητής στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Κατόπιν διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT, ενώ από τον Μάρτιο του 2009 ήταν υπεύθυνος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Λάτση στην Γενεύη. Από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, Πρόεδρος του Steering Committee του Interalpha Group of Banks, Πρόεδρος της Εθνοκάρτας, της Εθνικής Χρηματιστηριακής και της ΕΤΕΒΑ , Πρόεδρος του Southeastern European Board του ομίλου Europay Mastercard, ενώ έχει διατελέσει μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια και επιτροπές.

Εκτελεστική Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού

Είναι ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Quest Συμμετοχών και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Η Quest Συμμετοχών, ιδρύθηκε το 1981 (ως Info-Quest), είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (1998) και δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της, στον τομέα της πληροφορικής (Info-Quest Technologies, iSquare, iStorm, Uni Systems), στο ηλεκτρονικό εμπόριο (www.you.gr), στη διαχείριση ηλεκτρονικών συναλλαγών (Cardlink), στις ταχυμεταφορές (ACS Courier Services) και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Quest Energy, Quest Solar).
Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), αφού διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. επί σειρά ετών. Είναι επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και μέλος ΔΣ του ICC-Hellas (International Chamber of Commerce) καθώς και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Σπούδασε Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος Master στη Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο Απόστολος Γεωργαντζής κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Quest Συμμετοχών από τα τέλη του 2015 ενώ κατέχει την Θέση του του Διευθύνοντος Σύμβουλου της εταιρείας ACS από τα τέλη του 2003.
Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Imperial College of Science Technology and Medicine (Μεγ.Βρετανία) όπου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και από το οποίο κατέχει BΕng και MSc.
Έχει εργαστεί και διατελέσει ως στέλεχος, ελεύθερος επαγγελματίας και επιχειρηματίας σε διάφορες θέσεις στους τομείς των κατασκευών, επενδύσεων και της πληροφορικής. O Α. Γεωργαντζής γεννήθηκε στον Πειραιά το 1968, μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Γεννήθηκε το 1959. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, είναι απόφοιτος του ετήσιου MBA course της ΕΕΔΕ και αριστούχος του επίσης ετήσιου Magazine Management Certificate της FIPP. Διαθέτει εμπειρία από διάφορους επαγγελματικούς τομείς (υπηρεσίες, εμπορία, βιομηχανία, μέσα ενημέρωσης) και έχει υπηρετήσει στο παρελθόν τις Διευθύνσεις Οικονομικού, Διοικητικού, C.F.O και Γενικού Διευθυντή.
Από το 2003 έως και τις αρχές 2007 είχε τη θέση του Γενικού Οικονομικού και Διοικητικού Διευθυντή στον Όμιλο Quest και στη συνέχεια κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία έκδοσης περιοδικών ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (2007-2010).
Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), κάτοχος MBA (Manchester Business School), PhD και Post Doc (London Business School). Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων ΒΡΜ, μέλος ΔΣ και Πρόεδρος του audit committee της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Venture Partner στο Odyssey Venture Partner Fund, ιδρυτικό μέλος σε start ups υψηλής τεχνολογίας και μέλος ΔΣ του ΙΟΒΕ. Διετέλεσε Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM Holdings, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM IT Services, Πρόεδρος ΔΣ των Αττικές Τηλεπικοινωνίες, INTRACOM Jordan, INTRACOM IT Services Denmark, Encode, καθώς και εκτελεστικό μέλος ΔΣ των INTRACOM Telecom, Hellas on Line, Intrakat, ΜΟΡΕΑΣ, κ.ά. Διετέλεσε Research Fellow στο London Business School, έκτακτος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Επιτροπή Ελέγχου

Μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Ελεγκτών Αγγλίας και Ουαλίας FCA, ICAEW από το 1980, γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε στην Αγγλία (απόφοιτος του Southgate College, Λονδίνο, με δίπλωμα σε Επιχειρησιακή Στρατηγική και Οικονομικά). Στέλεχος PwC Λονδίνου επί 13 έτη και PwC Ελλάδος (Αθήνα) επί 26 έτη.
PwC Ελλάδος 1994 μέχρι 2021 Εταίρος της PwC Ελλάδος επί 23 έτη και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής επί 15 έτη, κάτοχος διαφόρων θέσεων ως επικεφαλής.
Επικεφαλής του τμήματος Ελέγχου και Υπηρεσιών Διασφάλισης (audit & assurance) της PwC Ελλάδος (2009 έως 2015) με περίπου 450 ελεγκτικούς πελάτες και 320 άτομα προσωπικό. Συνολικά υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση των πελατών αυτών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν οι μεγαλύτερες εταιρίες στο κλάδο του εμπορίου, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βιομηχανίες και ναυτιλιακές εταιρείες. Επικεφαλής του ετήσιου ανεξάρτητου τακτικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων πελατών, μεταξύ και άλλων, ελληνικών τραπεζών. Tο 1994 ίδρυσε και ηγήθηκε αυτού μέχρι το 2009 το τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών της PWC, σχετικά με εξαγορές, συγχωνεύσεις και χρηματοδοτήσεις (Deals Advisory) οδηγώντας το τμήμα σε ηγετική θέση στον ελληνικό χώρο.
Σύμβουλος σε εταιρίες τόσο του τραπεζικού όσο και άλλων κλάδων, και ποικίλα είδη συναλλαγών, όπως διασυνοριακές εξαγορές και επενδύσεις ξένων επενδυτών (PE funds) στην Ελλάδα. Ίδρυσε και ηγήθηκε της ειδικής μονάδας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων (NPL Advisory). Σύμβουλος προς των ελληνικών τραπεζών και αλλοδαπούς αγοραστές σχετικών δανειακών χαρτοφυλακίων.
Επικεφαλής της μονάδας Πελατών & Αγορών (Clients & Markets) της PwC (2015 έως 2021) υποστηρίζοντας όλα τα τμήματα PwC Ελλάδος και του εξωτερικού για την ανάπτυξη και υλοποίηση νέων εμπορικών στρατηγικών προς εξυπηρέτηση των σχετικών πελατών της PwC Ελλάδος. Ασχολήθηκε με την προώθησή και ανάπτυξη της καλής εταιρικής διακυβέρνησης διοργανώνοντας σεμινάρια απευθυνόμενά προς τα μέλη των διοικητικών συμβούλιων ελληνικών εισηγμένων εταιριών και σε συνεργασία με το ICAEW και το Non-Executive Directors Association (NEDA) του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μέλος της Ελληνικής Λέσχης μη-εκτελεστικών μελών διοικητικών συμβούλιών. PwC Ηνωμένου Βασιλείου, Βερμούδων, και Ηνωμένων Πολιτειών (από 1981 μέχρι 1994) 1986 μέχρι 1994 – PwC Λονδίνου: τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών “Deals Advisory” και αναδιαρθρώσεων κεφαλαίων Debt Advisory, περιλαμβανομένων διαφόρων έργων στις Ηνωμένες Πολιτείες 1981 μέχρι 1986 – PwC Λονδίνου: τμήμα ελέγχων με πολυεθνικούς πελάτες στον τραπεζικό, ασφαλιστικό και βιομηχανικό κλάδο, περιλαμβανομένων και 6 μηνών θητεία στην PwC Βερμούδων.
Μη-εκτελεστικές θέσεις σε διοικητικά συμβούλια
PQH - Μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ από το 2016. H PQH είναι ο ενιαίος εκκαθαριστής των 17 ελληνικών τραπεζών υπό εκκαθάριση. Augmentor Fund – Προέδρος ΔΣ του “Alternative Investment Fund” από της ιδρύσεώς του στα τέλη 2020, το οποίο εποπτεύεται από το Cysec με αντικείμενο επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκα και αιολικά πάρκα στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
Fresh-Life UG – Προέδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής από το 2020, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παιδικής διατροφής “Direct to Consumer” στην αγορά της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Campion School και St Catherine’s School – Επίτιμος μη εκτελεστικός οικονομικός διευθυντής στο ΔΣ του St Catherine’s School (1996 - 2003) και του Campion School (2008 – 2014), και τα δυο μη κερδοσκοπικά ιδρύματα.
Εθελοντικές υπηρεσίες
Παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς νεοσύστατες εταιρείες (Start ups), σχετικά με τον οικονομικό και στρατηγικό σχεδιασμό τους μέσω του προγράμματος της PwC Corporate Responsibility.
Μέλος του εποπτικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Ορκωτών Ελεγκτών Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) από 2017 έως 2019 αντιπροσωπεύοντας τα μέλη της Ευρώπης και Ευρασίας.
Ο κ. Πάνος Κυριακόπουλος από τον Ιούλιο του 2002 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Star Επενδυτικής Α.Ε, ενός ομίλου επιχειρήσεων με επενδύσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην Τεχνολογία. Στον έλεγχο του ομίλου περιλαμβάνονται Τηλεοπτικοί σταθμοί, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, η εταιρία παραγωγής Green Pixel A.E, ιστοσελίδες, ο Χρυσός Οδηγός Α.Ε. και η εταιρία μετάδοσης ψηφιακού σήματος Digea A.E.
Παράλληλα είναι μέλος του Δ.Σ των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ ναυτιλιακών εταιρειών Euroseas Ltd, Eurodry Ltd, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας [ΕΙΤΗΣΕΕ] και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ σε διάφορες εταιρίες όπως ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ΑΓΕΤ Ηρακλής. Από τον Ιούλιο του 1997 έως τον Ιούλιο του 2002 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων AE και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου έως τον Δεκέμβριο του 2006. Από τον Αύγουστο 1996 έως τον Ιούλιο του 1997 διετέλεσε σύμβουλος στην Τεχνική Εταιρία ΑΤΕΜΚΕ ΑΕ. Από το Ιούλιο του 1986 μέχρι τον Ιούλιο 1996 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Globe Group Α.Ε με δραστηριότητα στους τομείς της Ναυτιλίας, της Κλωστοϋφαντουργίας και των Τροφίμων. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό από τον Οκτώβριο του 1984 έως τον Ιούνιο του 1986. Ο κ. Κυριακόπουλος είναι πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne, Μ. Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (M.sc) στην Ναυπηγική και Μηχανολογία του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ), ΗΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΒΑ) στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου. Είναι 60 ετών, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει τιμηθεί από την Ελληνική Δημοκρατία με τον Αστέρα Αξίας και Τιμής και με τον Σταυρό Α Τάξεως Αξίας και Τιμής. Επίσης του έχει δοθεί ηθική αμοιβή από τους Υπουργούς Μεταφορών & Επικοινωνιών και Εθνικής Οικονομίας για την θητεία του στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Του έχει απονεμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βαθμός του Ταξιάρχου επί τιμή.
Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακά στην Οικονομετρία και τα Οικονομικά Μαθηματικά.Έχει εργαστεί στην Mobil Oil Hellas, στην Τράπεζα Επενδύσεων, στην ABN-AMRO ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ως Υποδιοικητής στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Κατόπιν διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT, ενώ από τον Μάρτιο του 2009 ήταν υπεύθυνος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Λάτση στην Γενεύη. Από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, Πρόεδρος του Steering Committee του Interalpha Group of Banks, Πρόεδρος της Εθνοκάρτας, της Εθνικής Χρηματιστηριακής και της ΕΤΕΒΑ , Πρόεδρος του Southeastern European Board του ομίλου Europay Mastercard, ενώ έχει διατελέσει μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια και επιτροπές.

Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η Έφη Κουτσουρέλη σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο Deree College. Ανέπτυξε δική της επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του εμπορίου και συνεργάσθηκε με την Info-Quest από το ξεκίνημά της με μετοχική σχέση μέχρι το 1984 που ιδρύθηκε η ΑΕ, οπότε διετέλεσε και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας. Ασχολήθηκε με διάφορους διοικητικούς τομείς της εταιρείας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στο μετασχηματισμό της σε Όμιλο εταιρειών με δραστηριότητες στους τομείς της Πληροφορικής και της Ψηφιακής Τεχνολογίας, στις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Επί σειρά ετών διηύθυνε τον τομέα Marketing  Επικοινωνίας των δραστηριοτήτων του τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, ενώ σήμερα διατηρεί τη θέση της Υπεύθυνης Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας των εταιρειών του Ομίλου. Το 2013 ανέλαβε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Δ.Σ. για την ανάπτυξη του θεσμού ΕΚΕ και της Βιώσιμης Ανάπτυξης στις εταιρείες του Όμιλου.
Από το 2015 είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Quest Συμμετοχών και Μέλος Δ.Σ. των εταιρειών του Ομίλου, ενώ την περίοδο 2007-2010 διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Επίσης είναι μέλος Δ.Σ. σε διάφορους Οργανισμούς και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα.
Η Μαρία Δαμανάκη γεννήθηκε στην Κρήτη (31 Μαΐου 1952). Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έκανε επίσης σπουδές διάρκειας ενός έτους για ζητήματα φύλου στο Πανεπιστήμιο του Lancaster. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και έχει γράψει τέσσερα βιβλία για πολιτικά και Ευρωπαϊκά θέματα.
Πολιτική σταδιοδρομία: Ενεργό μέλος της φοιτητικής αντίστασης εναντίον της δικτατορίας στην Ελλάδα (1970-1974). Μέλος του Κοινοβουλίου από το 1977 έως το 1993 και από το 2000 έως το 2009. Η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (1991-1993). Η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε αρχηγός πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.

Εργασιακή Εμπειρία: Pechiney Aluminum Industries – Μηχανικός (1974). Υπουργείο Oικονομικών της Ελλάδας. - Τμήμα Σχεδιασμού εισαγωγών – εξαγωγών (1975-1976). Helector S.A. - Επικεφαλής Τμήματος Ενέργειας και Διαχείρισης Αποβλήτων (2003-2004).

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 2010–2014: Υπηρέτησε ως Επίτροπος για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπό την ηγεσία της, η Επιτροπή υιοθέτησε νέα πολιτική αλιείας που επανέφερε το θαλάσσιο πληθυσμό σε υγιέστερα επίπεδα - από περίπου 5 βιώσιμα αποθέματα το 2010 σε 27 το 2015. Η συνέχιση της πολιτικής αυτής έφερε 15 εκατομμύρια επί πλέον τόνους ψαριών στη θάλασσα, 30% νέες θέσεις εργασίας και 2 δις δολάρια εισόδημα. Εισήγαγε την Ατζέντα για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ευρώπη, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα κράτη μέλη και δημιουργεί 1.6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και 750 δις δολάρια εισόδημα μέχρι το 2020, σε τομείς όπως ο παράκτιος τουρισμός, η ενέργεια των ωκεανών και η θαλάσσια βιοτεχνολογία. Θέσπισε τη νομοθεσία για τη δημιουργία του κοινού πλαισίου για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
The Nature Conservancy: Διετέλεσε Global Μanaging Director για τους Ωκεανούς (2014-2020). Είχε υπό την επίβλεψή της προγράμματα σχετικά με το θαλάσσιο χώρο σε 27 χώρες, σε όλες τις Ηπείρους. Καθοδηγούσε μια διεθνή ομάδα 50 ατόμων και ένα διεθνές δίκτυο με περισσότερα από 600 στελέχη, με στόχο την Προστασία των Ωκεανών και διεθνή προγράμματα για τη βιώσιμη διαχείριση της αλιείας και τη διαφανή διαχειριση του διεθνούς εμπορίου των αλιευμάτων, τη δημιουργία μεγάλων προστατευόμενων περιοχών και την αποκατάσταση των κοραλλιογενών υφάλων και άλλων οικοσυστημάτων καθώς και την κλιματική αλλαγή και τη συμβολή των ωκεανών στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα της TNC που αφορά τα "Γαλάζια Ομόλογα" και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία ανταλλαγής κρατικού χρέους κέρδισε το 2019 στο διαγωνισμό του Ted-x το βραβείο καινοτόμων ιδεών που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο (συνοδεύεται από χρηματοδότηση 27 εκ. δολαρίων)

Διεθνείς Δραστηριότητες: Συμπροεδρεύει στο UN Sustainability Committee για τη Γαλάζια Ανάπτυξη και στο Συμβουλευτικό Δίκτυο High-Level Panel για τους Ωκεανούς που ιδρύθηκε από την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας και 13 άλλους Πρωθυπουργούς από όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της πρωτοβουλίας Friends of Ocean Commission του World Economic Forum. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Oxford Martin School Ocean Program του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του Monaco Ocean Foundation, του Oceanographic Institute, του Maritime Regions Forum και του Marine Stewardship Council (MSC).
Γεννήθηκε το 1962 στην Πόμπια του Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Επιστήμη των Υπολογιστών στο Brooklyn College, στη Νέα Υόρκη. Υπήρξε ο ιδρυτής της Forthnet A.E., ξεκινώντας από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. (FORTH) το 1987, όπου ανέλαβε την ευθύνη της μετατροπής της από ερευνητική δραστηριότητα σε εταιρεία, προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet από την ίδρυσή της (1995) μέχρι και το 2011. Από το 2008 έως το 2011 διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της συνδρομητικής, δορυφορικής πλατφόρμας NOVA. Από το 2007 έως το 2011 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας). Από το 2006 έως το 2009, διετέλεσε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της NETIA S.A. (Supervisor Board), η μεγαλύτερη εναλλακτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Πολωνίας. Το 2011, ανέλαβε καθήκοντα Συμβούλου του Πρωθυπουργού επί θεμάτων Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και το Μάϊο του 2012 διετέλεσε Υφυπουργός, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Από το Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Μάιο του 2013 ανέλαβε το συντονισμό για την Ανάπτυξη της Καινοτομίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επιτροπή Αμοιβών

Ο κ. Ν. Καραμούζης κατέχει τη θέση του Προέδρου της Grant Thornton, Ελλάδος και Executive Chairman του SMERemediumCap, είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Eurobank Cyprus LTD και της μέλος Δ.Σ. της Eurobank Private Bank Luxembourg S.A.

Είναι Μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, Μέλος Δ.Σ. στην Quest Holdings, Μέλος Δ.Σ. στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής της Stanton Chase, Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕΛΙΑΜΕΠ και συμμετέχει στην Επιτροπή Σοφών για το σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας.

Μέχρι το Μάρτιο 2019 διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. της Eurobank Ergasias A.E. και Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Στην Eurobank Ergasias A.E. ήταν επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και μέλος στην Επιτροπή Κινδύνων και Επιτροπή Υποψηφιοτήτων, του Νομικού Επιστημονικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην GENIKI Bank και του Συμβούλου Διοίκησης & Μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, επικεφαλής για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking επί 14 χρόνια, Υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος και Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΒ.

Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Οικονομικά, American University, Η.Π.Α. και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής & Διεθνών Οικονομικών, Pennsylvania State University, Η.Π.Α.
Η Φιλίππα Μιχάλη είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, καλύπτοντας τη δραστηριότητα της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και κατέχει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Προγενέστερα, διετέλεσε Επικεφαλής της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας (από το 2011) και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Allianz Ελλάδος (από το 2013). Πριν από τη μετάβασή της στον ασφαλιστικό κλάδο της Allianz, το 2009, αναλαμβάνοντας τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management και Υπεύθυνης Καινοτομίας, η Φιλίππα εργάστηκε για 10 χρόνια στη Διεύθυνση Επενδύσεων της Allianz ΑΕΔΑΚ, στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων.
Το 2020, για 3η συνεχή χρονιά η Φιλίππα αναγνωρίστηκε από το περιοδικό Fortune ως μία από τις πιο Ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις για το 2019. Σπούδασε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA Graduate Business School. Είναι μητέρα δίδυμων αγοριών.
Ο κ. Πάνος Κυριακόπουλος από τον Ιούλιο του 2002 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Star Επενδυτικής Α.Ε, ενός ομίλου επιχειρήσεων με επενδύσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην Τεχνολογία. Στον έλεγχο του ομίλου περιλαμβάνονται Τηλεοπτικοί σταθμοί, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, η εταιρία παραγωγής Green Pixel A.E, ιστοσελίδες, ο Χρυσός Οδηγός Α.Ε. και η εταιρία μετάδοσης ψηφιακού σήματος Digea A.E.
Παράλληλα είναι μέλος του Δ.Σ των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ ναυτιλιακών εταιρειών Euroseas Ltd, Eurodry Ltd, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας [ΕΙΤΗΣΕΕ] και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ σε διάφορες εταιρίες όπως ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ΑΓΕΤ Ηρακλής. Από τον Ιούλιο του 1997 έως τον Ιούλιο του 2002 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων AE και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου έως τον Δεκέμβριο του 2006. Από τον Αύγουστο 1996 έως τον Ιούλιο του 1997 διετέλεσε σύμβουλος στην Τεχνική Εταιρία ΑΤΕΜΚΕ ΑΕ. Από το Ιούλιο του 1986 μέχρι τον Ιούλιο 1996 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Globe Group Α.Ε με δραστηριότητα στους τομείς της Ναυτιλίας, της Κλωστοϋφαντουργίας και των Τροφίμων. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό από τον Οκτώβριο του 1984 έως τον Ιούνιο του 1986. Ο κ. Κυριακόπουλος είναι πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne, Μ. Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (M.sc) στην Ναυπηγική και Μηχανολογία του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ), ΗΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΒΑ) στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου. Είναι 60 ετών, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει τιμηθεί από την Ελληνική Δημοκρατία με τον Αστέρα Αξίας και Τιμής και με τον Σταυρό Α Τάξεως Αξίας και Τιμής. Επίσης του έχει δοθεί ηθική αμοιβή από τους Υπουργούς Μεταφορών & Επικοινωνιών και Εθνικής Οικονομίας για την θητεία του στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Του έχει απονεμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βαθμός του Ταξιάρχου επί τιμή.

Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων και Εταιρικής Διακυβέρνησης

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακά στην Οικονομετρία και τα Οικονομικά Μαθηματικά.Έχει εργαστεί στην Mobil Oil Hellas, στην Τράπεζα Επενδύσεων, στην ABN-AMRO ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ως Υποδιοικητής στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Κατόπιν διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT, ενώ από τον Μάρτιο του 2009 ήταν υπεύθυνος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Λάτση στην Γενεύη. Από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, Πρόεδρος του Steering Committee του Interalpha Group of Banks, Πρόεδρος της Εθνοκάρτας, της Εθνικής Χρηματιστηριακής και της ΕΤΕΒΑ , Πρόεδρος του Southeastern European Board του ομίλου Europay Mastercard, ενώ έχει διατελέσει μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια και επιτροπές.
Ο κ. Ν. Καραμούζης κατέχει τη θέση του Προέδρου της Grant Thornton, Ελλάδος και Executive Chairman του SMERemediumCap, είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Eurobank Cyprus LTD και της μέλος Δ.Σ. της Eurobank Private Bank Luxembourg S.A.

Είναι Μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, Μέλος Δ.Σ. στην Quest Holdings, Μέλος Δ.Σ. στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής της Stanton Chase, Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕΛΙΑΜΕΠ και συμμετέχει στην Επιτροπή Σοφών για το σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας.

Μέχρι το Μάρτιο 2019 διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. της Eurobank Ergasias A.E. και Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Στην Eurobank Ergasias A.E. ήταν επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και μέλος στην Επιτροπή Κινδύνων και Επιτροπή Υποψηφιοτήτων, του Νομικού Επιστημονικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην GENIKI Bank και του Συμβούλου Διοίκησης & Μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, επικεφαλής για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking επί 14 χρόνια, Υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος και Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΒ.

Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Οικονομικά, American University, Η.Π.Α. και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής & Διεθνών Οικονομικών, Pennsylvania State University, Η.Π.Α.
Η Μαρία Δαμανάκη γεννήθηκε στην Κρήτη (31 Μαΐου 1952). Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έκανε επίσης σπουδές διάρκειας ενός έτους για ζητήματα φύλου στο Πανεπιστήμιο του Lancaster. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και έχει γράψει τέσσερα βιβλία για πολιτικά και Ευρωπαϊκά θέματα. Πολιτική σταδιοδρομία: Ενεργό μέλος της φοιτητικής αντίστασης εναντίον της δικτατορίας στην Ελλάδα (1970-1974). Μέλος του Κοινοβουλίου από το 1977 έως το 1993 και από το 2000 έως το 2009. Η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (1991-1993). Η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε αρχηγός πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα. Εργασιακή Εμπειρία: Pechiney Aluminum Industries – Μηχανικός (1974). Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας. - Τμήμα Σχεδιασμού εισαγωγών – εξαγωγών (1975-1976). Helector S.A. - Επικεφαλής Τμήματος Ενέργειας και Διαχείρισης Αποβλήτων (2003-2004). Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 2010–2014: Υπηρέτησε ως Επίτροπος για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπό την ηγεσία της, η Επιτροπή υιοθέτησε νέα πολιτική αλιείας που επανάφερε το θαλάσσιο πληθυσμό σε υγιέστερα επίπεδα - από περίπου 5 βιώσιμα αποθέματα το 2010 σε 27 το 2015. Η συνέχιση της πολιτικής αυτής έφερε 15 εκατομμύρια επί πλέον τόνους ψαριών στη θάλασσα, 30% νέες θέσεις εργασίας και 2 δις δολάρια εισόδημα. Εισήγαγε την Ατζέντα για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ευρώπη, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα κράτη μέλη και δημιουργεί 1.6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και 750 δις δολάρια εισόδημα μέχρι το 2020, σε τομείς όπως ο παράκτιος τουρισμός, η ενέργεια των ωκεανών και η θαλάσσια βιοτεχνολογία. Θέσπισε τη νομοθεσία για τη δημιουργία του κοινού πλαισίου για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. The Nature Conservancy: Διετέλεσε Global Μanaging Director για τους Ωκεανούς (2014-2020). Είχε υπό την επίβλεψή της προγράμματα σχετικά με το θαλάσσιο χώρο σε 27 χώρες, σε όλες τις Ηπείρους. Καθοδηγούσε μια διεθνή ομάδα 50 ατόμων και ένα διεθνές δίκτυο με περισσότερα από 600 στελέχη, με στόχο την Προστασία των Ωκεανών και διεθνή προγράμματα για τη βιώσιμη διαχείριση της αλιείας και τη διαφανή διαχείριση του διεθνούς εμπορίου των αλιευμάτων, τη δημιουργία μεγάλων προστατευόμενων περιοχών και την αποκατάσταση των κοραλλιογενών υφάλων και άλλων οικοσυστημάτων καθώς και την κλιματική αλλαγή και τη συμβολή των ωκεανών στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα της TNC που αφορά τα "Γαλάζια Ομόλογα" και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία ανταλλαγής κρατικού χρέους κέρδισε το 2019 στο διαγωνισμό του Ted-x το βραβείο καινοτόμων ιδεών που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο (συνοδεύεται από χρηματοδότηση 27 εκ. δολαρίων) Διεθνείς Δραστηριότητες: Συμπροεδρεύει στο UN Sustainability Committee για τη Γαλάζια Ανάπτυξη και στο Συμβουλευτικό Δίκτυο High-Level Panel για τους Ωκεανούς που ιδρύθηκε από την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας και 13 άλλους Πρωθυπουργούς από όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της πρωτοβουλίας Friends of Ocean Commission του World Economic Forum. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Oxford Martin School Ocean Program του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του Monaco Ocean Foundation, του Oceanographic Institute, του Maritime Regions Forum και του Marine Stewardship Council (MSC).