Skip to main content

Κέντρο Τύπου

"eCTD for Pharma” - Εκδήλωση της Uni Systems για φαρμακευτικές εταιρείες

  

Προλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη της αγοράς, η Uni Systems διοργανώνει εκδήλωση για τις φαρμακευτικές εταιρείες με τίτλο "eCTDforPharma”.

Το θέμα αφορά σε υποχρεωτική συμμόρφωση ως προς τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το ηλεκτρονικό πρότυπο (eCTD - electronic Common Technical Document), σύμφωνα με το οποίο ορίζεται η δομή του φακέλου που κατατίθεται στην αρμόδια αρχή (Ε.Ο.Φ.) της κάθε χώρας, προκειμένου ένα συγκεκριμένο σκεύασμα να εγκριθεί και να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ήδη, έχουν προσαρμοσθεί σε αυτό τα περισσότερα κράτη της Ε.Ε., ενώ η καταληκτική ημερομηνία είναι τα τέλη Δεκεμβρίου 2009. Για τη συμμόρφωση των φαρμακευτικών εταιρειών ως προς το πρότυπο αυτό, απαιτούνται, εκτός από το κατάλληλο λογισμικό, εσωτερικές αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και διεκπεραίωσης της διαδικασίας προετοιμασίας του φακέλου.

Η Uni Systems, ως ο μεγαλύτερος Systems Integrator στην Ελλάδα, προσφέρει ολοκληρωμένη λύση για τις φαρμακευτικές εταιρείες και έχει επιλέξει να συνεργαστεί με τους πλέον εξειδικευμένους συνεργάτες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Uni Systems προσφέρει το λογισμικό eCTD Manager της εταιρείας EXTEDO και το λογισμικό Documentum της EMC, ενώ συνδυάζει τις υπηρεσίες της εταιρείας PHAROS, η οποία θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συμβούλους Φαρμακευτικών Εταιριών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο, την επιτυχημένη μετάβαση των εν λόγω εταιρειών στο μοντέλο eCTD Ready.

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 27 Μαΐου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, όπου εκπρόσωπος του ΕΟΦ θα αναφερθεί στην ισχύουσα διαδικασία, ενώ εκπρόσωποι των παραπάνω εταιρειών θα παρουσιάσουν την ολοκληρωμένη λύση. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και για το λόγο αυτό οι θέσεις είναι περιορισμένες. Όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την κυρία Αλεξανδρίδη (τηλ. 211 999 1086) και να στείλουν σχετικό mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση AlexandridiM@unisystems.gr.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ