Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Η Info Quest Technologies ανάμεσα στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2023»

Η Info Quest Technologies, εταιρεία του Ομίλου Quest, βραβεύτηκε στην Τελετή Απονομής των Βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» της Direction Business Network, λαμβάνοντας τη διάκριση «Greek Business Champion». Πρόκειται για την 8η διοργάνωση του θεσμού, που στόχο έχει να επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν στους σημαντικότερους κλάδους της αγοράς και στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Έχοντας μπει στην πέμπτη δεκαετία της λειτουργίας της, η Info Quest Technologies αναπτύσσεται συνεχώς, με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, στοχεύοντας στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους συνεργάτες, τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους μετόχους της, και την κοινωνία ευρύτερα.  Διατηρεί ηγετική θέση στην αγορά Πληροφορικής, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών και διευρύνει τις δραστηριότητές της σε τομείς όπως το Mobility, οι έξυπνες διασυνδεδεμένες συσκευές ( Smart Home , Smart Building, Smart City) και η ηλεκτροκίνηση. Ο κύκλος εργασιών της το 2022 ανήλθε σε  €357,7 εκατ., έχοντας τριπλασιαστεί την τελευταία πενταετία. Το 2022 η Info Quest Technologies ολοκλήρωσε μία πολύ σημαντική επένδυση για τη δημιουργία ενός πλήρως αυτοματοποιημένου, υπερσύγχρονου και πιο «πράσινου»  Logistic Center στον Ασπρόπυργο, Αττικής,  με στόχο την καλύτερη  εξυπηρέτηση των πελατών της  μέσω της βελτιωμένης λειτουργίας και της αύξησης της αποδοτικότητας. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε €5 εκ. σε αυτοματισμούς και εξοπλισμό, ενώ αξίζει να αναφερθεί η πρώτη στην Ελλάδα εγκατάσταση του ρομποτικού συστήματος  Autostore  (good to person automation)  που τετραπλασιάζει την παραγωγικότητα.

Ο Δημήτρης Εφορακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Info Quest Technologies, σχολίασε σχετικά με τη βράβευση: «Η ανάδειξη της Info Quest Technologies για άλλη μία χρονιά μεταξύ των εταιρειών που πρωταγωνιστούν στην Ελληνική Οικονομία, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και έρχεται ως επιστέγασμα της μακρόχρονης πορείας συνεχούς εξέλιξης με οδηγό την καινοτομία, τις αρχές και τις αξίες μας και των ταλαντούχων ανθρώπων μας, που υπηρετούν το κοινό μας όραμα να πρωτοστατήσουμε στην πρόοδο της κοινωνίας, αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας.

Για περισσότερα από 42 χρόνια η εταιρεία μας συμβάλλει από ηγετική θέση στην εκσυγχρονισμό της χώρας μας, συνδέοντας κάθε ελληνική επιχείρηση, οργανισμό και ιδιώτη με την αιχμή των νέων τεχνολογιών. Σήμερα, που οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι ο επιταχυντής για τον μετασχηματισμό ολόκληρης της κοινωνίας, δεσμευόμαστε, με όραμα και προσήλωση στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και έχοντας πάντα τον άνθρωπο στο κέντρο, να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην εξέλιξη και την ευημερία χωρίς αποκλεισμούς, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες  για  βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να οδηγήσουμε τη χώρα μας ανάμεσα στους πρωτοπόρους  της νέας εποχής».
 

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ