Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Οι Uni Systems και Guardian Telematics επενδύουν στην PROBOTEK

Η τεχνολογία Internet of Drones (IoD) στο επίκεντρο της επένδυσης  


Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2021 – Οι  Uni Systems και Guardian Telematics ανακοινώνουν την επένδυσή τους στην PROBOTEK και τη συμμετοχή τους στο μετοχικό σχήμα με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στο οικοσύστημα Internet of Things (IoT) και Internet of Drones (IoD).

Η PROBOTEK, ηγέτιδα νεοφυής εταιρεία με ειδίκευση στην τεχνολογία Internet of Drones, μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με τις Uni Systems και Guardian Telematics να συμμετέχουν στη νέα επιχειρηματική οντότητα με μερίδιο 25% και 33,34%, αντίστοιχα. Η στρατηγική συνεργασία των τριών εταιρειών πρόκειται να εστιαστεί στην ανάπτυξη λύσεων Drone-as-a-Service επιτρέποντας στις τεχνολογίες drone να διεισδύσουν στην καθημερινότητα των πολιτών και επιχειρήσεων και να καθιερωθούν μέσω της ευρείας αξιοποίησής τους σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και κλάδους.

Στο πλαίσιο της επένδυσης, ο Αντώνης Κασσάνο, Business Development Director της Uni Systems και Αντιπρόεδρος της PROBOTEK, ανέφερε: «Η απόφασή μας για τη νέα αυτή συνεργασία είναι μέρος του οράματός μας για ένα βιώσιμο μέλλον που βασίζεται στη δυναμική της έρευνας και καινοτομίας και στις απεριόριστες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Επενδύουμε στην τεχνολογία drone και στις λύσεις που την ορίζουν, καθώς θεωρούμε ότι, αν και βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο αναφορικά με τη μαζική της υιοθέτηση και χρήση, διαθέτει μεγάλη προοπτική διείσδυσης σε παραδοσιακούς τομείς της αγοράς, υποστηρίζοντας σε μακροχρόνιο ορίζοντα τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Η PROBOTEK εντάχθηκε νωρίς στο οικοσύστημα συνεργατών μας και ευθυγραμμίστηκε αμέσως τόσο με το όραμά του, όσο και με τη συνολική στρατηγική μας και είμαι βέβαιος ότι το μέλλον της επένδυσης είναι ευοίωνο.» 

«Η επένδυση αυτή στην τεχνολογία των drones είναι ιδιαιτέρως  σημαντική  λόγω του καινοτόμου χαρακτήρα της», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Αργύρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Guardian Telematics  και Πρόεδρος της PROBOTEK. «Mέσω της συνεργασίας των εταιρειών  Uni Systems,   Sigfox Hellas και Guardian Telematics, η Probotek θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο της τεχνολογίας Internet οf Drones (IoD)».

Αντίστοιχα, ο Γιώργος Δελαπόρτας, Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος της PROBOTEK, υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης, δηλώνοντας: «Ως εταιρεία που θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα των drones, και έχοντας ενσωματώσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε αρκετές περιπτώσεις χρήσης, είμαστε πολύ περήφανοι που δύο κορυφαίες εταιρείες στο κλάδο τους έδειξαν εμπιστοσύνη σ’ εμάς και πίστη στο όραμά μας για μαζικότερη υιοθέτηση των drones σε ευρύτερο επίπεδο. Θεωρούμε ότι η εν λόγω συνεργασία θα θέσει νέο πλαίσιο στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ start-up και μεγάλων εταιρειών όταν υπάρχει στρατηγική και επιχειρησιακή ετοιμότητα να υποστηρίξει αντίστοιχα εγχειρήματα. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας μας σε επίπεδο τεχνογνωσίας και γνώσης της αγοράς, αλλά και η δέσμευσή μας για τη δημιουργία και διάθεση λύσεων που θ’ αλλάξουν τον τρόπο που εξυπηρετούνται βασικές ανάγκες, αποτέλεσαν το έναυσμα αυτής της συνεργασίας, για την οποία ευχαριστούμε θερμά τις Uni Systems και Guardian Telematics.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία drone, στον πυρήνα της οποίας βρίσκονται λύσεις cloud, κυβερνο-ασφάλειας, τεχνητής νοημοσύνης, big data, ανάλυσης εικόνας, αυτονομίας, edge computing, και δικτύων νέας γενιάς,  σε παγκόσμιο επίπεδο έχει προσελκύσει χρηματοδοτήσεις άνω των 3 δις δολαρίων.
Οι Uni Systems, Guardian Telematics και PROBOTEK έχουν ήδη θέσει τις βάσεις συνεργασίας στο πλαίσιο κοινών έργων και προτάσεων σε εμπορικό και ερευνητικό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  
 

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ