Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Όμιλος Quest: Χρυσό βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2023

Υποστήριξη με έκτακτο επίδομα €2,7 εκατ. από τα κέρδη του Ομίλου , των πιο χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων, προκειμένου να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος ζωής.

Ο Όμιλος Quest διακρίθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards, ανάμεσα στις Ελληνικές εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη, Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα έλαβε Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη» για την πρωτοβουλία να διανείμει €2,7 εκατ. από τα κέρδη του ως έκτακτο επίδομα στους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζομένους του. Ο Όμιλος προχώρησε στο έκτακτο αυτό βοήθημα ως μια οικονομική στήριξη προς τους ίδιους και τις οικογένειες τους σε πολύ δύσκολους καιρούς για τη διαβίωση του μέσου πολίτη, λόγω της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης, και των συνεπαγόμενων αυξήσεων τόσο στις τιμές της ενέργειας όσο και σε αυτές των ειδών πρώτης ανάγκης. Οι ωφελούμενοι από την πρωτοβουλία αυτή ήταν περίπου 1.300 εργαζόμενοι (> 50% των εργαζομένων του Ομίλου) και 750 προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Ο Γεράσιμος Ζουρνατζής, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Quest, σχολίασε σχετικά: «Ο Όμιλος Quest δείχνει συχνά τα αντανακλαστικά του σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και δεν θα μπορούσε να μην το κάνει στην περίπτωση της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης. Η υποστήριξη των πιο ευάλωτων εργαζομένων μας και των οικογενειών τους σε αυτήν τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία δείχνει έμπρακτά την προσήλωσή μας στις αρχές και τις αξίες μας και την πεποίθησή μας ότι οι άνθρωποί μας αποτελούν το πιο σημαντικό κεφάλαιό και επιταχυντή της ανάπτυξης του Ομίλου μας. Πάγια επιδίωξή μας είναι η ανάπτυξη και ενδυνάμωση των ανθρώπων μας μέσα από τη δημιουργία ενός ασφαλούς, δίκαιου και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος εργασίας που σέβεται τις ανάγκες και το ευ ζην των εργαζομένων».

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ