Skip to main content

Κέντρο Τύπου

To www.you.gr υποστηρίζει την πρωτοβουλία «Recycle IT with a click» και επιβραβεύει τα μέλη του IQ Club που την αξιοποιούν

Το you.gr το ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών τεχνολογίας και smart living του Ομίλου Quest,  με στόχο να συμβάλλει δυναμικά στη μείωση των αποβλήτων από την απόρριψη παλαιών ηλεκτρικών συσκευών (e-waste), διευρύνει περαιτέρω τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες του, προκειμένου να ανακυκλώσουν γρήγορα, εύκολα και σωστά τις παλαιές ηλεκτρικές τους συσκευές. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει το πρόγραμμα «Recycle IT with a click» της εταιρείας Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ, προσφέροντας 10 πόντους επιβράβευσης στα μέλη του YouClub, το πρόγραμμα προνομίων και επιβράβευσης των πελατών  του, για κάθε φορά που αξιοποιούν την υπηρεσία.
H δωρεάν υπηρεσία «Recycle IT with a click», κάνει την ορθή ανακύκλωση των μικρών ηλεκτρικών συσκευών – από smartphones, laptops και φορτιστές, μέχρι ηλεκτρικές μηχανές, οδοντόβουρτσες και μικροσυσκευές- ποιο εύκολη από ποτέ. Με τρία πολύ απλά βήματα, από τον χώρο του πελάτη και σε προκαθορισμένο ραντεβού, παραλαμβάνει ένας διανομέας μία ή περισσότερες παλαιές ηλεκτρικές συσκευές και τις μεταφέρει στο κατάλληλο σημείο ανακύκλωσης. Για την καλύτερη και ταχύτερη οργάνωση της όλης διαδικασίας, κάθε πακέτο μπορεί να έχει βάρος 4 κιλά και διαστάσεις  20×20×20 εκ. ή 30×30×10 εκ. , είναι δυνατή η παράδοση περισσότερων του ενός πακέτων στο ίδιο ραντεβού, ενώ από την εταιρεία δίδονται ακριβείς οδηγίες για τον τρόπο προετοιμασίας των συσκευών.  Σημειώνεται ότι η  Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. είναι εγκεκριμένος φορέας από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, γεγονός που εξασφαλίζει ότι η συλλογή, ο διαχωρισμός και η επεξεργασία των συσκευών και των κατασκευαστικών τους στοιχείων, με τελικό στόχο την απομάκρυνση των επιβλαβών ουσιών για το περιβάλλον και την επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών ως πρώτη ύλη στην παραγωγή νέων προϊόντων, γίνεται με εγκεκριμένο και πλέον βέλτιστο και αποδοτικό τρόπο.
Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη λειτουργία του, αλλά και από τα προϊόντα που διαθέτει, αποτελεί συνεχή επιδίωξη του you.gr. Ως μέλος του Ομίλου Quest, συμμετέχει στην υλοποίηση της ESG στρατηγικής 2022–2025+ του Ομίλου, όπου έχουν τεθεί συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί στόχοι και δείκτες παρακολούθησης. Εξειδικεύοντας, στο You.gr χρησιμοποιούνται έξυπνες ΑΙ τεχνολογίες και αυτοματισμοί για τη βελτιστοποίηση της διαχείριση των αποθεμάτων, ανακυκλωμένα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για τη διανομή τους, συστηματική ανακύκλωση όλων των υλικών στις εγκαταστάσεις του (μπαταρίες, συσκευές, χαρτιά,  πλαστικά, ξύλινες παλέτες κλπ.) ενώ παρέχονται στους καταναλωτές υπηρεσίες απόσυρσης παλαιών ηλεκτρικών συσκευών σε εξουσιοδοτημένα κέντρα ανακύκλωσης, υπηρεσίες trade in για Smartphones (υπηρεσία “bye buy”), πολλαπλές επιλογές που μειώνουν τις μετακινήσεις παραλαβής και συστηματική ενημέρωση.
Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες εδώ και στο τηλεφωνικό κέντρο του You.gr, τ.: 211 999 1900

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ