Skip to main content

Press Center

Σε λειτουργία τα δύο πρώτα φωτοβολταϊκά πάρκα της Quest Energy

 Η Quest Ενεργειακή ΑΕΒΕ, επενδυτικό όχημα του Ομίλου Info-Quest στον χώρο των ΑΠΕ, ανακοινώνει την ολοκλήρωση, έναρξη λειτουργίας και σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ των δύο πρώτων φωτοβολταϊκών της πάρκων.

Η πρώτη εγκατάσταση βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη Πειραιά και λειτουργεί στην οροφή του Κέντρου Διανομής της Info-Quest, ενώ η δεύτερη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στην οροφή των κτηριακών εγκαταστάσεων της Info-Quest Β. Ελλάδας.

Οι δύο εγκαταστάσεις είναι τεχνολογίας κρυσταλλικού πυριτίου, ισχύος 94,5 KW έκαστη και η αναμενόμενη συνολική ετήσια παραγωγή ενέργειας εκτιμάται στις 284.000 KWh που ισοδυναμεί με ετήσια μείωση 280 τόνων CO2 προς το περιβάλλον και αποτελεί πρότυπο για αντίστοιχες επενδύσεις παραγωγής ενέργειας με τη χρήση των φυσικών πόρων.

Με αιχμή την τεχνολογία της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας, η Quest Ενεργειακή προσβλέπει σε ένα σημαντικό μερίδιο αυτής της αγοράς με συνολικές προβλεπόμενες επενδύσεις στον χώρο της ενέργειας που εκτιμώνται ότι θα ξεπεράσουν τα 400 εκατομμύρια Ευρώ σε βάθος πενταετίας.

Η εταιρεία στο τομέα της αιολικής ενέργειας διαθέτει άδειες παραγωγής για δύο αιολικά πάρκα στο νομό Βοιωτίας, ένα στο νομό Δράμας και ένα στο νομό Σερρών, συνολικής ισχύος 44,10 MW. Επίσης, έχει καταθέσει αιτήσεις για αδειοδότηση αιολικών πάρκων στους νομούς Φωκίδας και Ευβοίας και φωτοβολταϊκών στους νομούς Βοιωτίας, Χαλκιδικής, Φλώρινας και Μαγνησίας. Εκτιμάται ότι το 2011 θα είναι το έτος λειτουργίας των πρώτων αιολικών πάρκων της Quest Energy συνολικής ισχύος 116,60 ΜW.

 

Monthly archive