Skip to main content

Επενδυτικές Σχέσεις

Γενική Συνέλευση 5/6/2007

Νewsletters subscription

Επεξεργασία των συνδρομών σε ενημερωτικά δελτία
Διαλέξτε τα ενημερωτικό δελτία στα οποία θέλετε να είστε ή όχι συνδρομητής.
The subscriber's email address.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της Info-Quest, η Διοίκηση της εταιρίας, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, ανέπτυξε τα μεσοπρόθεσμα επιχειρηματικά της σχέδια.

Συνοπτικά αναφέρθηκαν τα εξής:

Δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα απόφαση για τη λειτουργική ενοποίηση της θυγατρικής εταιρίας UNISYSTEMS με την Info-Quest. Στόχος της Διοίκησης είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της UNISYSTEMS προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της. Εξετάζονται με προσοχή διάφορα ενδεχόμενα, όπως π.χ. η συγχώνευση των δύο εισηγμένων εταιριών ή η απόσχιση του κλάδου των υπηρεσιών & έργων πληροφορικής της Info-Quest και η εισφορά του στην UNISYSTEMS. Οποιαδήποτε πρόταση της Διοίκησης προς τους μετόχους θα ανακοινωθεί εντός του προσεχούς τριμήνου.

Η εταιρία έχει δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που υπολογίζεται ότι θα απορροφήσουν ίδια κεφάλαια ύψους € 60 εκ. περίπου. Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο εξαγοράς εταιριών πληροφορικής στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σε κεφάλαια των ανωτέρω επενδύσεων θα αποφασισθεί πιθανή επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Info-Quest κατά το 2007 εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στα € 430 εκ. ενώ τα ενοποιημένα κέρδη δεν θα υπερβούν τα € 20 εκ.