Skip to main content

Investor Relations

Γενική Συνέλευση 5/6/2007

Νewsletters subscription

Manage your newsletter subscriptions
Select the newsletter(s) to which you want to subscribe or unsubscribe.
The subscriber's email address.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της Info-Quest, η Διοίκηση της εταιρίας, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, ανέπτυξε τα μεσοπρόθεσμα επιχειρηματικά της σχέδια.

Συνοπτικά αναφέρθηκαν τα εξής:

Δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα απόφαση για τη λειτουργική ενοποίηση της θυγατρικής εταιρίας UNISYSTEMS με την Info-Quest. Στόχος της Διοίκησης είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της UNISYSTEMS προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της. Εξετάζονται με προσοχή διάφορα ενδεχόμενα, όπως π.χ. η συγχώνευση των δύο εισηγμένων εταιριών ή η απόσχιση του κλάδου των υπηρεσιών & έργων πληροφορικής της Info-Quest και η εισφορά του στην UNISYSTEMS. Οποιαδήποτε πρόταση της Διοίκησης προς τους μετόχους θα ανακοινωθεί εντός του προσεχούς τριμήνου.

Η εταιρία έχει δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που υπολογίζεται ότι θα απορροφήσουν ίδια κεφάλαια ύψους € 60 εκ. περίπου. Εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο εξαγοράς εταιριών πληροφορικής στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σε κεφάλαια των ανωτέρω επενδύσεων θα αποφασισθεί πιθανή επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Info-Quest κατά το 2007 εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στα € 430 εκ. ενώ τα ενοποιημένα κέρδη δεν θα υπερβούν τα € 20 εκ.